tülay atabey

Tülay ATABEY

Türkçe Öğretmeni

   16 Ocak 2017 tarihinde başlayan, en ince ayrıntısına kadar özenle hazırlanmış, değerli hocalarımızın sunumuyla başlayan “Geleceğin Okuryazarlarını Yetiştiren Öğretmen Eğitimi” isimli projede yer almanın memnuniyeti içerisindeydim. Değerli hocalarımızın sunduğu sunumlarda “Acaba ben hangisiyim?” veya “Medya, hayatımızda bu kadar önemli miydi?” sorularına cevap ararken medyanın hayatımızda ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış oldum. Birbirlerini tanımayan insanların ortak bir amacı gerçekleştirmek için bir araya geldiği, keyifle çalıştığı “Buzları kırıyoruz.” etkinliğini meslek hayatımda oryantasyon çalışmalarımda kesinlikle kullanacağım.

   Prof. Dr. Nilüfer PEMBECİOĞLU önderliğinde gerçekleştirilen “Film Atölyesi” etkinliğinde farklı çekim açılarını öğrenerek o anda yazdığımız senaryoların filmini keyif içerisinde çektik. İyi bir yönetmen ve iyi oyuncuların film çekimi sırasında nelere dikkat etmeleri gerektiklerini uygulamalı olarak öğrendik. Grup çalışması yaparak öğrencilerimin nasıl bir film çekimi yapabileceklerini ben de merak ediyorum şimdiden.

   Prof. Dr. Erol Nezih ORHON rehberliğinde uygulanan “Gördüğümü anlatıyorum: radyoya program yapıyorum.” etkinliğinde kendinizi bir anda “Başbakan” ile röportaj yaparken buluyorsunuz. O esnada gördüklerinizi hemen haber yazısı şeklinde insanlara sunmanın keyfini yaşıyorsunuz. Öğrencilerime kendi radyolarını kurmalarını ve gördüklerini sunmalarını istediğimde çok eğlenip, ilginç sunumların ortaya çıkabileceğinden eminim. Görsel, işitsel zekâlarının gelişmesi açısından da çok faydalı bir etkinlik bence.

   Doç. Dr. Adnan ALTUN rehberliğinde uygulanan “Sosyal Medyada Medya Üretimi” etkinliğinde yeni programlar öğrenerek kendi alanlarımıza yönelik derslerimizde kullanabileceğimiz faydalı ürünler ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. “Sosyal bilgilerin propagandasını yapıyoruz.” etkinliğinde tarihî bilgilere ulaşmada kaynakların ne derece geçerli olup olmayışını bir rapor üzerinde kişisel bilgilerimizi söyleyerek eleştirel bakış açısıyla inceledik. Yine alanlarımıza yönelik bilgileri, afiş ve info grafiklerle gösterirken medya ile desteklenen etkinliklerin daha ilgi çekici olduğunu fark ettim. Bu açıdan öğrendiğim bu programları öğrencilerime gösterip, bir Türkçe öğretmeni olarak “okuma- yazma-dil bilgisi” çalışmalarında kullanmalarını teşvik ederek ilgi çekici ürünlerin ortaya çıkacağını umuyorum.